fbpx
Request sample

Tapioca Starch
Insights

with Banpong R&D / NPD Team Weekly Update

Tapioca News
Learning Centre
Banpong Activities
ACTIVITIES
BANPONG ACTIVITIES

NEWS
TAPIOCA NEWS

LEARNING
LEARNING CENTRE

Subscribe for News Letter

สูตรแป้งไส้สังขยา
Learning Centre, สูตรขนม

ทำไส้สังขยา ยังไงให้คงสภาพ ไม่คืนตัวแม้แช่เย็นไว้ เตรียมขาย – แป้งกวนไส้บ้านโป่งฟูจิซัง by TapioPro

รายละเอียดเพิ่มเติม

แป้งกวนไส้ ตรา บ้านโป่ง ฟูจิ ซัง

สำหรับขนมและอาหาร คาว หวาน

คุณสมบัติ : แป้งใส คงสภาพ ไม่คืนตัว

นวัตกรรมญี่ปุ่น แป้งกวนไส้

ทำให้ไส้ขนมมีเนื้อข้น ครีมที่ได้ดูใส ไม่ขุ่น

เหมือนแป้งทั่วไป

ทิ้งไว้แล้วไม่คืนตัวกลับเป็นน้ำ ใช้ได้กับอาหารคาว หวาน ที่ต้องการความข้นเหนียว

แนะนำการใช้ :

ไส้คัสตาร์ด ไส้ขนมเปี๊ยะ ไส้สังขยา ไส้สับปะรด ใช้ 3.5% หน้าขนมปังหน้านิ่ม 4 %

ราดหน้า กระเพาะปลา 10%

น้ำหนัก : 500 กรัม

วิธีเก็บรักษา : เก็บไว้ในที่แห้ง ในอุณหภูมิห้อง

ราคา 39 บาท

📱 0909-760-315

fb : บ้านโป่งฟูจิซัง – แป้งกวนไส้ https://www.facebook.com/fillingflour

ดูรายละเอียด วิธีการใช้งานเพิ่มเติมทาง https://www.banpong.co.th/fillingflour/

แป้งกวนใส้ แป้งกวนใส้ขนม

แป้งกวนไส้
บ้านโป่งฟูจิซัง

ทำน้ำ ราดหน้า / กะเพราะปลา ยังไงให้ยังเหนียวตลอด ในทุกสภาพ ?

น้ำราดหน้า ทำยังไงให้เหนียวตลอด

น้ำราดหน้าไม่ข้นเลยค่ะ ?

ทำเสร็จแป็บเดียวแป้งคืนตัว ทำอย่างไรให้น้ำราดหน้าเหนียวข้นนานๆ

????

จากสูตรราดหน้าทั่วไป

ถ้าใช้แป้งท้าวยายม่อม กลิ่นก็จะไม่ดี แม้จะเหนียวดี

แป้งข้าวโพดไม่ได้ทำให้เหนียวเท่าไร

ถ้าใช้ แป้งมันสำปะหลัง ก็ .. น่าสนใจ… แต่จะมีข้อเสียอะไรบ้าง

ในโพสนี้ บ้านโป่งฟูจิซัง จะพาไปดูกราฟ และข้อมูลทางวิทยาศาสตร์ที่จะช่วยแก้ไขปัญหานี้กันค่ะ

กราฟความเหนียว / เวลา / และอุณหภูมิ ของแป้งมันฮ่องกง (แป้งมันสำปะหลัง)

จาก กราฟแกน x = จะเป็นเวลา (หน่วย วินาที)แกน y = ค่าความเหนียว (viscosity) เส้นสีแดง = อุณหภูมิ

ถ้าเราใช้แป้งมันสำปะหลัง ธรรมดาในการทำ “น้ำซอส” ต่างๆ
ความเหนียวจะเพิ่มขึ้นจริงเมื่อเราให้ “ความร้อน” อยู่ที่ 60-70 องศา เป็นต้นไป

แต่ ความเหนียว จะลดลง เรื่อยๆ …. ถ้าเรายังอุ่นน้ำซอสให้ร้อนอยู่ (เช่นน้ำซอสราดหน้า / กะเพราะปลา) สังเกตุคือ

ถ้าเราไปทานราดหน้า ที่น้ำซอส เขาทำทิ้งเอาไว้สักระยะน้ำราดหน้า จะเหลวมาก ไม่มีความเหนียวอยู่เลย

วิธีแก้พวกนี้ คือต้องไปปรับโครงสร้างแป้งมันสำปะหลังให้

“โครงสร้างแป้ง แข็งแรง” ยังทน คงสภาพ ต่อความร้อนในระยะเวลานานขึ้น

วิธีแบบนี้เราทำเองไม่ได้นะคะ คือต้องใช้นวัตกรรมการ “โมดิฟาย โครงสร้างแป้ง”

กลับมาที่คำถามค่ะทำน้ำ ราดหน้า / กะเพราะปลา ยังไงให้ยังเหนียวตลอด ในทุกสภาพ ?


ก็จะแนะนำให้ไปใช้พวก “แป้งกวนไส้”

ที่ถูกนำไปโมดิฟาย ปรับโครงสร้างแป้งให้แข็งแรงแล้ว

พวกน้ำซอสราดหน้า น้ำกะเพราะปลา เกรวี่ จะเหนียวมาก ข้นมาก คงสภาพตลอด

เพราะโครงสร้างของแป้งจะยัง ทนต่อความร้อนได้ดีและนาน

แป้งกวนไส้ บ้านโป่งฟูจิซัง สามารถ “คงสภาพ”

– น้ำราดหน้า

– น้ำ กะเพราะปลา

– ซอส สังขยา

– ซอส ส้ม

โดยสามารถใช้แทน สูตรแป้งมัน หรือ แป้งข้าวโพดได้ทันที

หากท่านสนใจ สั่งไปทดลองใช้ สามารถสั่งซื้อทาง Shopeeในลิงค์ นี้ค่า

แป้ง ทำน้ำ ราดหน้า ซอสข้น ไม่คืนตัว

https://shopee.co.th/product/33082274/6764057838/

แนะนำการใช้ :

ผสมลงในสูตรทำน้ำราดหน้าราดหน้า กระเพาะปลา 10%

น้ำหนัก : 500 กรัม

วิธีเก็บรักษา : เก็บไว้ในที่แห้ง

ในอุณหภูมิห้องอายุสินค้า :

1 ถุงราคา 39 บาท

📱0909-760-315

fb : บ้านโป่งฟูจิซัง https://www.facebook.com/fillingflour

ดูรายละเอียด วิธีการใช้งานเพิ่มเติมทาง

https://www.banpong.co.th/fillingflour/


รีวิว สินค้าจาก ผู้ใช้ ร้านอาหารราดหน้า

รีวิว น้ำราดหน้าคงสภาพ
organic cassava
News

Organic Cassava Plantation

Banpong Organic Cassava plantation in western Thailand

All crop will be ready by May 2021.

We’re looking to manufacture Organic CASSAVA FLOUR

to enhance customer food product worldwide.

If you’re intereted in Organic Tapioca / Organic Cassava from Thailand

Banpong is the leading Organic Food Ingredients Solution in Thailand

Get in Touch

+66-63-374-8140

[email protected].co.th

バンポンタピオカジャパン

お問い合わせ

Tel: +81-090-9833-7999

[email protected]

.

thailand First Waxy Tapioca starch manufacturer, substitute for potato starch, maltodextrin low de
Learning Centre

What is Waxy Starch ?

The new waxy tapioca variety is amylose-free or 100% of amylopectin which allows for the new dimension of applications in various industries.  The unique and versatile attributes of waxy tapioca starch are solutions to numerous opportunities in the world market.

In this post, we will present you an introduction of Waxy Tapicoa Starch

waxy starch introduction
Credit : TTDI Development “Waxy Tapioca”,
Chareinsak Rojanaridpiched – Kasetsart University

Starch is typically made of two glucose polymers.

Their proportion & relative length of their chains affect the functional properties of the starch including:

  • Retrogradation (Starch Gel),
  • Syneresis (expelled water, encouraged by amylose)
  • Gel clarity,
  • Thermal properties Viscosity

But “Waxy” starch lacks amylose.
For years the starch industry asked for amylose-free cassava starch

waxy tapioca starch properties
Credit : TTDI Development “Waxy Tapioca”,
Chareinsak Rojanaridpiched – Kasetsart University

  • Compared with 
    • normal cassava starches, 
    • commercial waxy starches (i.e., waxy maize starch and waxy rice starch) and 
    • commercial stabilized starches (i.e., acetylated starch and hydroxypropylated starch). 
  • Waxy cassava starches had the highest peak viscosity
    and the lowest setback viscosity. 

Cooked paste of waxy cassava starches had the greatest clarity and stability among all starches during storage at 4 ℃ for 7 days.

No syneresis was detected in waxy cassava starch gels after subjecting to four freeze-thaw cycles (4 weeks) indicating high potential use of waxy cassava starches, free from chemicals, to replace stabilized starches as thickening and texturing agents in food products.

Waxy cassava starch was the only one not showing any syneresis after 5 weeks of storage at −20 °C. Natural waxy cassava starch is, therefore, a promising ingredient to formulate refrigerated or frozen food


In Summary

  • Waxy cassava starches
    • a high viscosity, 
    • no retrogradation, 
    • high swelling power but low solubility, 
    • high paste clarity and 
    • stability with no syneresis after storage at –18 ℃.
waxy tapioca starch, banpong tapioca
  • Waxy cassava starches indicated high potential for utilization in food industry to improve properties of products in the replacement of stabilized starches or other waxy cereal starches. 
  • Thai non-GM waxy cassava starches, however, were not tolerant to shearing and heating in processing which will be improved by cross-linking in our next research work.

  • Banpong Tapioca is the prioneer in Waxy Tapioca Starch Plantation in Western Thailand, from 2019 We’re Piloting WAXY Cassava Plants in Western Thailand for 4000 Metric Tons.
  • Waxy Tapioca Starch will be the Future of Food for Clean Label Product and Banpong now expands to meet your needs.
thailand First Waxy Tapioca starch manufacturer, substitute for potato starch, maltodextrin low de
Banpong Tapioca Waxy Casava Plantation 2019
Waxy Tapioca Starch
Banpong Tapioca® – WAXYPRO – Waxy Tapioca Starch

Best Freeze / Thaw Stability

Best Bland Taste

Best Clarity


Learn More

www.banpong.com.

Contact us via Zoom Call or Email : [email protected]

English : +66-63-374-8140

Chinese : +66-63-374-8140


Credit:

TTDI Development “Waxy Tapioca”,
Chareinsak Rojanaridpiched – Kasetsart University

Comparison of Pasting and Gel Stabilities of Waxy and Normal Starches from Potato, Maize, and Rice with Those of a Novel Waxy Cassava Starch under Thermal, Chemical, and Mechanical Stress
, TERESA SA NCHEZ,† DOMINIQUE DUFOUR,†,‡ ISABEL XIMENA MORENO,† AND HERNA N CEBALLOS

Outstanding Characteristics of Thai Non-GM Bred Waxy Cassava Starches Compared with Normal Cassava Starch, Waxy Cereal Starches and Stabilized Cassava Starches, Roselawatee Toae 1, Klanarong Sriroth 1, Chareinsuk Rojanaridpiched 2, Vichan Vichukit 2, Sunee Chotineeranat 3, Rungtiva Wansuksri 3, Pathama Chatakanonda 4,* and Kuakoon Piyachomkwan 3,*

vietnam tapioca starch
Banpong Activities, News

THAILAND – VIETNAM Supply Chain Expo 2020.

Today, we’re now exhibiting in
THAILAND – VIETNAM Supply Chain
and Industrial Products Expo 2020.

As Thailand Leading
Food Modified Starch Manufacturer Application for Food
– Peanut Coating Starch
– Processed Meat
– Noodle
– Bakery
– Snack & Cracker
– Confectionary.

Learn More www.banpong.com
Contact us via Zoom Call or Email : [email protected]

English : +66-63-374-8140
Chinese : +66-63-374-8140

banpong food
News

อุตสาหกรรมแป้งมันบ้านโป่ง พัฒนา “Encapsulation” เคลือบกลิ่นรส

บริษัทอุตสาหกรรมแป้งมันบ้านโป่ง ประกอบธุรกิจผลิตแป้งมันสำปะหลัง และแป้งดัดแปลงโครงสร้าง เช่น แป้งพรีเจลา ติไนซ์, แป้งประจุบวก, มอลโตเด็กตริน และ กลูโคส เป็นต้น เพื่อให้แป้งมีคุณสมบัติที่แตกต่างจากแป้งต้นทาง (native starch) ซึ่ง สามารถพัฒนาแป้งดัดแปลงนี้ เพื่อเป็นวัตถุดิบสำคัญในอุตสาหกรรมหลายประเภทเช่น อุตสาหกรรมอาหาร กระดาษ ยา และสิ่งทอ

         ด้วยการวิจัยและพัฒนาอย่างต่อเนื่อง บริษัทฯ ได้พัฒนาการผลิต glucose polymer จากแป้งต้นทาง เพื่อให้ผลิตภัณฑ์ มีคุณสมบัติการเป็นวัตถุดิบในการผลิตอาหารเหลวสำหรับผู้ป่วย  และสามารถใช้เป็นสารเคลือบกลิ่นรส  (encapsulate) เพื่อให้คง รสชาติที่ต้องการ แม้ผ่านกระบวนการผลิตด้วยความร้อนสูง สถาบันวิจัยแสงซินโครตรอน (องค์การมหาชน) ได้ให้ความร่วมมือใน การศึกษาถึงองค์ประกอบทางเคมีที่เปลี่ยนไปของผลิตภัณฑ์ที่ได้จากสภาวะการ ผลิตที่หลากหลาย เพื่อให้ทราบถึงสภาวะการผลิตที่ให้ผลิตภัณฑ์ที่มีคุณสมบัติตามที่ต้องการ

         ผลจากงานวิจัยนี้ ช่วยให้บริษัทสามารถพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหารเหลวสำหรับผู้ป่วย ซึ่งคาดการว่าบริษัทสามารถเพิ่มพื้นที่ ในส่วนแบ่งการตลาดของกลุ่มผลิตภัณฑ์อาหารเหลวสำหรับผู้ป่วยได้ประมาณร้อยละ 12 ของมูลค่าตลาด (2,000 ล้านบาท/ปี) และ ประเทศไทยสามารถทดแทนการนำเข้าผลิตภัณฑ์อาหารเหลวจากต่างประเทศกว่า 240 ล้านบาท/ปี

Source:

https://www.slri.or.th/
About Exponent

Exponent is a modern business theme, that lets you build stunning high performance websites using a fully visual interface. Start with any of the demos below or build one on your own.

Get Started
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound
Get a Quote