fbpx
Request sample

Tapioca Starch
Insights

with Banpong R&D / NPD Team Weekly Update

Tapioca News
Learning Centre
Banpong Activities
ACTIVITIES
BANPONG ACTIVITIES

NEWS
TAPIOCA NEWS

LEARNING
LEARNING CENTRE

Subscribe for News Letter

novelty starch
Learning Centre

How do they made Starch/Flour

Starch and Flour are polymeric carbohydrate consisting of a large number of glucose units joined by glycosidic bonds. It’s came from many type of the raw material ex. tapioca, corn, potato, wheat, rice until the fruit like banana or pineapple. 

But how they made it, 

The manufacturing process start with washing and peeling it. Until it clean enough we will mill it in the water. Then we press to put the starch granule out as mush as we can. After that we dry it in to the powder form and pack in the nice packaging. We will get the starch/flour ready for using. 

And what is the difference between starch and flour

Nature of every raw material contain protein inside. Flour will have the protein content inside it. But starch it have some process to treat the protein out of it. 

banpong food
News

อุตสาหกรรมแป้งมันบ้านโป่ง พัฒนา “Encapsulation” เคลือบกลิ่นรส

บริษัทอุตสาหกรรมแป้งมันบ้านโป่ง ประกอบธุรกิจผลิตแป้งมันสำปะหลัง และแป้งดัดแปลงโครงสร้าง เช่น แป้งพรีเจลา ติไนซ์, แป้งประจุบวก, มอลโตเด็กตริน และ กลูโคส เป็นต้น เพื่อให้แป้งมีคุณสมบัติที่แตกต่างจากแป้งต้นทาง (native starch) ซึ่ง สามารถพัฒนาแป้งดัดแปลงนี้ เพื่อเป็นวัตถุดิบสำคัญในอุตสาหกรรมหลายประเภทเช่น อุตสาหกรรมอาหาร กระดาษ ยา และสิ่งทอ

         ด้วยการวิจัยและพัฒนาอย่างต่อเนื่อง บริษัทฯ ได้พัฒนาการผลิต glucose polymer จากแป้งต้นทาง เพื่อให้ผลิตภัณฑ์ มีคุณสมบัติการเป็นวัตถุดิบในการผลิตอาหารเหลวสำหรับผู้ป่วย  และสามารถใช้เป็นสารเคลือบกลิ่นรส  (encapsulate) เพื่อให้คง รสชาติที่ต้องการ แม้ผ่านกระบวนการผลิตด้วยความร้อนสูง สถาบันวิจัยแสงซินโครตรอน (องค์การมหาชน) ได้ให้ความร่วมมือใน การศึกษาถึงองค์ประกอบทางเคมีที่เปลี่ยนไปของผลิตภัณฑ์ที่ได้จากสภาวะการ ผลิตที่หลากหลาย เพื่อให้ทราบถึงสภาวะการผลิตที่ให้ผลิตภัณฑ์ที่มีคุณสมบัติตามที่ต้องการ

         ผลจากงานวิจัยนี้ ช่วยให้บริษัทสามารถพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหารเหลวสำหรับผู้ป่วย ซึ่งคาดการว่าบริษัทสามารถเพิ่มพื้นที่ ในส่วนแบ่งการตลาดของกลุ่มผลิตภัณฑ์อาหารเหลวสำหรับผู้ป่วยได้ประมาณร้อยละ 12 ของมูลค่าตลาด (2,000 ล้านบาท/ปี) และ ประเทศไทยสามารถทดแทนการนำเข้าผลิตภัณฑ์อาหารเหลวจากต่างประเทศกว่า 240 ล้านบาท/ปี

Source:

https://www.slri.or.th/
About Exponent

Exponent is a modern business theme, that lets you build stunning high performance websites using a fully visual interface. Start with any of the demos below or build one on your own.

Get Started
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound
Get a Quote